BejelentésMilyen nyugdíjra számíthatsz 2013 január 1. után?
Ez sokaknak fájni fog...

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Neked lesz nyugdíjad?

   Kinek szól ez az oldal? Ha elmúltál már 40 éves, akkor neked. szól, mert talán még lesz időd felkészülni a nyugdíjas éveidre. Ha elmúltál 50 és megfontolt embernek tartod magadat, aki foglalkozik a  saját maga és családja jövőjével, akkor mindenképpen el kell olvasnod ezt a pár sort. Kinek nem? Ha már nyugdíjas vagy, akkor neked valószínűleg már nem lesz kevesebb a nyugdíjad, illetve ha több mint 30 éved van hátra a nyugdíjig, akkor ráérsz még előre gondoskodnod a majdani nyugdíjadról.

   Mi lesz a gond a nyugdíjammal? Gondolkodtál mostanában a leendő nyugdíjad megtervezésén? Ha esetleg 2013 után mennél nyugdíjba, akkor tisztában vagy-e az akkor bekövetkező változásokkal? Addig még van egy kis időd, talán még nem késő elkezdeni tájékozódni.
Lássuk a Tényeket: körülbelül 2012 környékén kezd nyugdíjba vonulni a Ratkó-korszak nagyon nagy létszámú korosztálya, helyettük viszont egy nagyon kis létszámú korosztály lép dolgozó (vagyis adó- és járulékfizető) korba.

Erről így ír a Népszabadság online (nol.hu) egy merész cikke 2008!-ban (a cikk címe: Félmillióan nyugdíj nélkül?):


   Akik jogot szereznek a nyugdíjra, azokra sem biztos, hogy gondtalan öregség vár, mert az ellátás összege várhatóan jóval alacsonyabb lesz, mint a mai "friss" nyugdíjasoké. Ennek egyik oka, hogy minél több év keresete szolgál a nyugdíj alapjául - hiszen a keresetbeszámítás 1988-tól kezdődik -, annál nagyobb valószínűséggel kerülnek be az alacsonyabb kezdő keresetek a számításba. Ezzel - a kutatók szerint - nincs gond, a nyugdíj logikája az életkereseten alapszik.

Sokkal elgondolkodtatóbbnak vélik azt, hogy 2013-tól kiegyenesedik a nyugdíj-megállapítási skála. Jelenleg ugyanis az alacsonyabb szolgálati éveket nagyobb súllyal veszik figyelembe a nyugdíj kiszámításánál, mint a későbbi éveket. Öt év múlva minden egyes év keresete 1,65-os súllyal esik a latba az ellátás megállapításakor. Ennek következtében a 2013-as nyugdíj-számítási formula az életkereset 60 százalékának megfelelő ellátási szintet garantál a kezdő nyugdíjnál, míg ugyanez az arány a 2005-ben alkalmazott formula szerint 75 százalékos nyugdíjat adott. A változások következményeként 250-300 ezren lesznek, azok, akik szert tettek ugyan nyugdíjra, de ennek mértéke nem éri el az átlagkereset 40 százalékát. Amely szint pedig a nemzetközi munkaügyi szervezet normája szerint a megélhetési minimum.
Mennyi lesz a várható nyugdíjad mértéke?


 • Be nem jelentett jövedelem esetén:          0%

 • Átlag körüli jövedelem:                            40%

 • Átlagjövedelem kétszerese:                     30%

 • Átlagjövedelem háromszorosa:                25%


Ez azokra vonatkozik, akik legalább 40 évet becsületesen bejelentve és járulékot fizetve dolgoztak. Nézzük meg, hogy ők számszerűsítve mire számíthatnak? Ha valakinek nettó 100.000 forint volt a bejelentett fizetése, akkor kb nettó 40.000 forint nyugdíjra számíthat. Ha 200.000 forint volt a fizetése, akkor 60.000 forintot hoz a póstás és ha ennél is jóval több volt a fizetése, akkor nagyjából 75-80.000 forintig is felmehet a nyugdíja. Ha valaki a 40 év helyett csak 20 évet dolgozott, akkor ennek csak a felét kapja...

Drasztikus bevételcsökkenés várható tehát minden jövedelem-kategóriában. Gondolkodtál már azon, hogy hogyan tudnál megélni a jelenlegi jövedelmed harmadából?

   Van egy régi mondás, ami úgy szól, hogy könnyebb megelőzni a bajt, mint orvosolni. Jó lenne, ha lenne elég pénzed az unokáidra, utazni, vagy egyáltalán csak élni - nyugdíjasként? Jó lenne, ha akkor is fent tudnál  tartani egy autót vagy csak egy lakást, amikor a jól megérdemelt nyugdíjadat élvezed? Ha időben elkezdesz foglalkozni a nyugdíjad, a jövőd biztosításáról, akkor megóvhatod a családodat attól, hogy majd téged kelljen eltartaniuk.


  Megoldások


A probléma komolysága most válik égetővé. 2013 január elseje egyre közelebb kerül. A várható nyugdíjba vonulásod ideje is eljön lassan. A megoldáson soha sem késő elkezdeni gondolkodni. Lássuk a lehetséges megoldásokat:


 • Megtakarítás, befektetés

 • Egyéb jövedelem-forrás kiépítése.


   Nézzük meg az első lehetőséget: Ha például valaki 100 ezer forint nyugdíj kiegészítést szeretne hatvan éves kora felett, akkor ahhoz alsó hangon 12 millió forint (inkább 20M Ft) tőke megléte szükséges. Miből lehet ezt összerakni? Ha csak 5 éved van a nyugdíjig, akkor havi 180.000.- Forintot kellene félreraknod, 10 év alatt havi 67.000.- Forintot. A megtakarítandó összeg itt csökken jelentősen: 20 év alatt már csak havi 17.000.- Forintot, 30 év alatt pedig mindössze havi 6.000.- Forintot kell csak félrerakni ahhoz, hogy a nyugdíjadat ki tudd egészíteni a havi százzal.

   Ez alól azonban a mostani ötvenesek kivételek. És itt látszik az ő csapdájuk. Ez a csapda: nem szóltak nekik időben és ezért most már megoldhatatlan helyzetben vannak. 100 ezer forint havi nyugdíj kiegészítés nem egy egetverő dolog. Viszont amikor valakinek kevesebb, mint 5 éve van a megérdemelt pihenéshez, akkor rendszerint a legképzettebb pénzügyi zsonglőr sem tud mit kezdeni a helyzetével, éppen ezért - mivel nem vagyok pénzügyi tanácsadó - nem tudok segítséget nyújtani abban, hogy tegyen félre ennyit, vagy annyit és egy csapásra megoldódik a problémája...

Lássuk a második lehetőséget: nem a lottóra, egyéb szerencsejátékra, vagy a bankrablásra gondoltam, mint lehetséges pluszpénz-forrásra.
A befektetések, megtakarítások hozamán kívül létezik még olyan, bárki számára elérhető passzív jövedelem-forrás, aminek kiépítésével akár 1-3 év alatt elérhető az előző példában említett 100.000 forint havi nyugdíj-kiegészítés (ráadásul anélkül, hogy havi 70 ezer forintot kelljen félrerakni).

Milyen munkát nem végeznék én sem szívesen:

 • Ne kelljen házalnom,
 • Nem akarok eladni senkinek semmit,
 • Ne kelljen vele letámadnom a "névlistámra" felírt ismerőseimet,
 • Nem tudok sok-sok 100.000, sőt még 50.000 Ft-ot sem befektetni egy saját vállalkozás elindításába.

Milyen másodállást vállalnék el én is szívesen:

 • Legális legyen, feketemunka nem érdekel,
 • Hosszútávú, stabil munka legyen,
 • Olyan legyen, ami vállalható, nem kell szégyenkeznem miatta,
 • Kötetlen legyen, Ha nem dolgozok a következő két hétben egy percet sem, akkor is fizessenek,
 • Sőt, ha úgy gondolom, hogy eleget dolgoztam, akkor elmehessek nyugdíjba és továbbra is jövedelmet termeljen.


 Segítségnyújtás:

Miután az állam 2013 után ilyenformán leveszi a kezét a leendő nyugdíjasokról, az öngondoskodás elkerülhetetlen. Bízom benne, hogy már azzal is segítettem, ha felnyitottam a szemedet. Ha van olyan ismerősöd, akinek Te is szívesen szólnál a nyugdíj-problémáról, akkor nyugodtan küldd el neki ezt az oldalt!

Mit kell most tenned? Neked csak annyit, hogy kéred a segítségünket és mi tájékoztatást adunk a mai magyar piacon található lehetőségekről, amelyek neked is megoldást nyújthatnak a tisztességes nyugdíj elérésére.

Bepillantást nyerhetsz az általunk kínált megoldás technikai részleteibe ezen az oldalon: Befektetés a jövődbe

Ez a tájékoztatás mindenféle feltételtől mentes, neked csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd a következő űrlapot és megnézed a kapott tájékoztatást. Ezután el tudod dönteni, hogy élsz-e a lehetőséggel, vagy sem (a kérdőív kitöltéséért cserébe elküldöm neked 3 üzleti sikerkönyv online változatát a megadott email-címedre):

Mikor akarsz nyugdíjba vonulni?
Remek! Mi a terved, hogy elérd ezt a célt?
Mennyi pénzre van szükséged ahhoz havonta, hogy kényelmesen nyugdíjba vonulhass? 100.000.-Ft
200.000.-Ft
300.000.-Ft
500.000.-Ft
1 millió Ft
2 millió Ft
Nagyszerű! Mi a terved, hogy elérd ezt a havi bevételt?
Mennyi pénzt kell befektetned, hogy elérd ezt a jövedelmet? ( Az előző összeget szorozd be 150-el)
Remek! Van terved arra, hogy hogyan gyűjts össze ennyi pénzt?
Kíváncsi vagy az általunk kínált megoldásra? IGEN
NEM
Neved (ha kérsz további tájékoztatót):
Email-címed (Ha kérsz további tájékoztatót):
skype-elérhetőséged, vagy telefonszámod (ha inkább visszahívást kérnél):

Az adatvédelmi elvek kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe az 1992. évi LXIII. törvényt a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról, az 1998. évi VI. törvényt az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, az adatvédelmi országgyűlési biztos által kiadott állásfoglalásokat, illetőleg az "ONLINE PRIVACY ALLIANCE" ajánlásait.
Rendelkezésünkre bocsátott személyes adatok: A rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat, információkat a legnagyobb körültekintéssel, szigorúan bizalmasan kezeljük, azokhoz illetéktelenek nem férhetnek hozzá.
Adattörlés: A rendelkezésünkre bocsátott személyes adatok törléséről az adatok tulajdonosának írásban (e-mail) kell rendelkeznie az oldal üzemeltetője felé.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!